tvdd

Szeretnék megtudni többet Klaus és Hayley kapcsolatáról a 3. évad során. Van erre esély egyáltalán? – Jessica
Nem hinném, hogy a köztük lévő románcra sok esély lenne. Négy hónapos ugrással kezdődik a harmadik szezon, s Hayley még mindig farkasalakban bóklászik. Más szavakkal: még mindig rettentő dühös kislánya apjára. Klaus pedig egyáltalán nem akar segíteni az átok megszüntetésében.

Most már nem kell várnunk, nem kell tippelgetnünk, hogy mikor térnek vissza kedvenc sorozataink! Korábban kiderült, hogy a The Vampire Diaries és a The Originals is csütörtöki napon lesz látható (utóbbinak ez már a harmadik különböző napja a kedd és hétfő után), s ma dátumot is kaptunk hozzá: október 8-án térnek vissza. Vámpíros nap lesz a csütörtök a The CW-nél.

Bár sejtettük, de most hivatalosan is megerősítették, hogy Annie Werschingnek (Lily Salvatore) főbb szerepe, története lesz a sorozat hetedik évadában. Arról viszont nincs hír, hogy állandó szereplővé léptették volna elő, a cikk ugyanis csak annyit mond, hogy több játékideje lesz a színésznőnek.

Ma, vagyis június 11-én töltötte be 27. életévét a gyönyörű Claire Holt. A színésznő Ausztráliában nőtt fel, a köztudatba a H2O – Egy vízcsepp elég című sorozatával robbant be. Később szerepet kapott a Vámpírnaplókban, majd annak spin-off sorozatában ugyanazt a karaktert keltette életre. Boldog születésnapot, Claire!

1

A következő interjú lorenával készült, aki egy szervezőcégnek a staffja, Brüsszelben, s a napokban megrendezésre került Barcelona-i közönségtalálkozón is dolgozott. Mit jelent ez? Többek között, hogy testközelből is láthatja a színészeket. De íme a kulisszák:

A legdrágább belépő 450, a közép kategóriás 270 és a legolcsóbb 125 euro. Ian és Daniel 65 euro, a többiek 45. Az autogramm Ian-nel és Daniel-lel fejenként 45 euro, a többieké 35. Duplafotók esetén ez 130 euro, míg a csoportkép 175. A Barcelona-i változik, mert ott válság van és levitték az árakat és el is fogyott minden jegy. A legdrágább 250, a középső 125 és a legolcsóbb 75 euro. Itt a fotó Ian-nel, valamint Daniel-lel 55 euro, a többiekkel 40. Fél órás Meet & Greet Ian-nel és Daniel-lel 375 euro, mindkét conon. A többiekkel 150- 250 között. (A Meet & Greet egy privát beszélgetés velük.)

Vampire-D.net: Lorena, neked ezekért, amiket felsoroltál, kell valamit fizetni?
Lorena: Nem, nekem nem, én inkább dolgozni megyek oda. Semmit sem kell fizetnünk, csak a repjegyet.

Mesélj még erről a munkáról, kérlek.
Mi egy csapat vagyunk. Ilyenkor a színészekkel együtt dolgozunk, azért is, hogy a rajongók a lehető legjobban érezzék magukat. Ráadásul, ha van egy kedvenc színészed, itt könnyűszerrel meg tudod oldani, hogy a közelében légy. Nem úgy bánnak velünk, mint a rajongókkal, hanem mintha ezer éve barátok lennénk. Együtt röhögünk helyzeteken, pletykálunk, beszélgetünk és szórakozunk. Egyre jobban megismerjük egymást az évek múlásával.

Sokan kíváncsiak arra, hogy milyenek a való életben a Salvatore-testvérek, Ian és Paul?
Ian egy nagyon vicces, közvetlen, barátságos mókamester, aki, ha a helyzet úgy kívánja, egy nagyranőtt gyerek, de emellett tud nagyon komoly is lenni. Mindig kitalál valamit, amivel megviccel a staffot, azaz minket, de ez nem mindig kellemes. Paul viszont egy zárkózott ember, nem barátkozik könnyen, de ő is humoros. Távolságtartó, de akit megkedvel, azt egy életre. A többiek is közvetlenek (Candice, Nate, Zach, Michael, Kat…): némelyik perverz, a másik alkoholista. Paul-t egyébként európai találkozókra már nem is nagyon hívják, mert sokan csalódtak benne, nem ilyen típusú emberre számítottak.

Végezetül, lorena elárulta még azt is, hogy személyes történeteket is mesélnek a színészek, színésznők. Ian egyszer például megbabrálta Paul vécéjét, szerette volna, ha rázúdul barátjára a tartály összes vize. De aztán meggondolta magát. Chris Woodról kiderült, hogy félénk és kissé szégyenlős, de még új a csapatban. Kat és Chris nagyon jó barátok, ennél több viszont nincs köztük. Egyszer pedig imitáltak egy Bonnie-Kai randevút. Chris pedig jól utánozza Batmant.

Van bármilyen híretek a The Vampire Diaries kapcsán? – Leah
Bár Enzo nem kapott nagy szerepet az előző szezonban, a 7. évadban annál nagyobb szerepet tölt be. “Nagyon izgatott vagyok, Enzo mit fog kezdeni Lily Eretnekes világával, valamint a Damon/Caroline/Mystic Falls történetszállal.” – mondta Dries. “El kell döntenie, melyik oldalon áll és kihez hűséges. Ez is főbb szerepet tölt majd be.”

Choice TV Show: Sci-Fi/Fantasy
Arrow
Once Upon a Time
Sleepy Hollow
The Vampire Diaries
The 100
Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D

Choice TV Actor: Sci-Fi/Fantasy
Bob Morley – The 100
Ian Somerhalder – The Vampire Diaries
Jared Padalecki – Supernatural
Joseph Morgan – The Originals
Paul Wesley – The Vampire Diaries
Stephen Amell – Arrow

Choice TV Actress: Sci-Fi/Fantasy
Candice Accola – The Vampire Diaries
Danielle Panabaker – The Flash
Eliza Taylor – The 100
Emily Bett Rickards – Arrow
Jennifer Morrison – Once Upon A Time
Nina Dobrev – The Vampire Diaries

A következő videóban a The Wrap interjúvolta meg Daniel Gilliest, aki többek között arról beszélt, hogy a Klaus és Elijah közti dinamikára épül nagyrészt a sorozat. Valamint arról is, hogy itt nincsen külön egy egész sztori, amit kiterveltek (megemlíti példaként a Breaking Bad-et, ahol tudatosan fel volt építve az összes szezon), hanem évadról évadra változik. A videóban persze nem árulja el, mi vár minket a 3. évadban, de tudjuk, hogy velük egyidős vámpírok érkeznek majd a városba, akiket ők változtattak át 1000 évvel ezelőtt.

Monica: Kell egy kis #TVD infó, mert túl hosszú lesz ez a nyár.
Neked és nekem is! Caroline Dries, az egyik executive producer elárulta, hogy Stefan ‘hősies haja’ legalább három méretet fog nőni. (Csak képletesen, Stefan hajának mérete tökéletes.) “Stefan a keze ügyébe veszi a dolgokat, s tetszik, ahogyan felveszi a hős szerepét, amit nagyon jó lesz látni.” – mondta Dries. “Eddig is hősies karakter volt, de még több ilyen megmozdulást láthatunk majd tőle a hetedik évadban.”

Megint napvilágot látott az a pletyka (50%-ban lehet igaz, 50%-ban nem), miszerint Ian Somerhalder a 7. évad után otthagyja a Vámpírnaplók című sorozatát. Nina hat évig erősítette a gárdát, de egyre többen mondják azt, hogy Ian csak a következő szezonig vállalja, utána más munkáknak élne. (Ninánál is a ment a ‘pletyka’, s lásd, valóban távozott.)

3XCwXjGN

Ma, vagyis május 26-án lett Julie Plec 43 esztendős. A hölgynek köszönhetjük, hogy létrejött a The Vampire Diaries, mint sorozat. Plec nevét még olyan filmekhez, sorozatokhoz lehet kötni, mint a Sikoly, Kyle XY, valamint a Vámpírnaplók testvérsorozata, a The Originals. Boldog születésnapot, Julie Plec!

julie-plec-the-departed

vampire-diaries
Sokak kedvenc sorozata a mai napig is a Vámpírnaplók, annak ellenére, hogy jó páran már a felénél kiszálltak, megunva a szerelmi háromszögeket. Azok bizony bánhatják is, mert egy eléggé kellemes, nem unalmas hatodik évadról maradtak le.

Az ötödik évad vége a Túlvilág pusztulásáról szólt: Liv végezte a varázslatot, mellyel Bonnie szépen hozta vissza a szereplőket (köztük a halott Alaricot is, Eredeti vámpírként), ám Luke megszakította, hogy ikertestvére ne haljon bele. Így maradt ott az összeomló világ szélén Bonnie és Damon. Az évad elején kérdéses volt, hogy a fehér fény látványa után hova kerültek? Bonnie nagyanyja említette, hogy próbál intézni egy-két dolgot, hogy ne tűnjenek el a világból örökre, de kellett egy kis idő, pár rész, mire megtudtuk, hogy Bonnie és Damon egy börtönvilágba csöppentek. Az időutazásra sokan tippeltek, s nem is rosszul: az idő egy megragadott pillanatába kerültek, itt egy 1994-es világról beszélünk.

Sokáig azt hitték, egyedül vannak, de kiderült, hogy nem. Kai, aki számára épült ez a világ, a Gemini-koven egy elmebeteg tagja volt, ide száműzték. Kai egy rettenetesen jól megírt karakter volt, Klaus óta nem léptek ilyen jó irányba. Egyre többet tudtunk meg róla is, meg a családjáról, s nekem leesett az állam, mikor kiderült, hogy Jo, a Whitmore Egyetem orvosa az ő ikertestvére. Ezt tetézte, hogy az ötödik évadban megismert Luke és Liv is Kai testvérei. Elég jól felépítették már ezt az előző évadban.

Alaric visszahozatala egészen addig volt érdekes, amíg meg nem léptek azt a bődületes hibát, hogy visszaváltoztatták emberré. Mindenkit érdekelt volna, hogyan törődik bele a vámpírlétbe, de a készítők úgy gondolták, emberként tartják meg. Hát sajnos ennek láttuk is eredményét: egy unalmas, abszolút nélkülezhető karakter lett. Damon-nel való barátsága is megmarad 2. és 3. évados emléknek.

Az évad során kezdett kialakulni Stefan és Caroline kapcsolata, aminek örültem, hiszen Elenán már rég túllépett az ifjabb Salvatore, mertek végre más irányba mozdulni. Bár még mindig kérdéses, hogy Liz tragikus halála után Caroline mikor lesz kész egy újabb kapcsolatra. Ha nem rontják el a dolgokat a jövőben, én biztosan nem fogom bánni.

Bonnie még mindig a kedvencem. Szegény lány, amiket átélt a maga 20-21 éve alatt, azt más 2-3 emberöltő alatt tapasztalhatná csak meg. Feláldozta magát, elég sokszor, s ez így volt akkor is, amikor a börtönvilágból való kijutások egyetlen esélyénél nem magát, hanem Damont mentette, hogy Elena se érezze azért magát annyira rosszul, aki az eltelt hónapok alatt töröltette emlékeit a még akkor vámpír Alaric-kal. Így alakult a helyzet, hogy a fájdalmát Elena elfelejtette, sőt, majdhogynem Damont is.

Az évad utolsó negyedében egyre érdekesebb szálak jöttek be, de volt felesleges is: Enzo és Sarah Salvatore. Nem szánok erre semmit se, a készítők is összecsapták az egészet és semmi értelme nem volt. Viszont Lily-nek, a Salvatore anyuka behozatalának annál több. Hat évet kellett arra várni, hogy megtudjuk, nem hogy nem halt meg az anyjuk, de még vámpír is ennek tetejébe. Nem érez semmit a fiai iránt, anno megölt 3000 embert. Ezzel le is írtuk Lily-t. Ja meg a családja, persze, akiket babusgatott az 1903-as börtönvilágban, mert hogy kettő volt, mindkettőt veszélyes emberekre tervezték: egy Lily-éknek, 1903-ban és egy Kainak, 1994-ben.

Az évad két dolgot vezetett fel, az egyiket szinte az elejétől, a másikat csak a legvégén. Elena ebben a szezonban egy mellékszereplő volt, nagyobb hangsúlyt kapott Caroline, de talán még Bonnie is. Nina ugye – mint kiderült – hat évre tervezett, karaktere búcsúzott is egy elfogadható módon a fináléban, s csak az évad után jöttem rá, hogy ezért alakítgatták ilyen módon Elena életét. Börtönvilág, gyógyír (megint!), kiszállás. A másik egy jóval izgalmasabb, az új fajról szóló. Mint kiderült, defektes boszorkányokat ha vámpírrá változtatnak, létrejön egy új, másik hibrid faj: fele boszorkány, fele vámpír. A vámpírság egy mágikus dolog, boszorkány lévén meg örökös energiához férhet hozzá. Ők az Eretnekek, Lily családja. Érdekes lesz az évad velük, s Elena nélkül.

A 6. szezon egy teljesen nézhető, csak helyenként unalmas fejezete volt a sorozatnak, sokkal több izgalmat és csavart rejtett, mint az előző évad. Így ha pontoznom kellene, simán kapna 7.5/10-t, s azt a fél pontot mindenképp az új fajnak írom fel, mert ez alapjában változtatja meg a sorozat történetét, ilyet nem lépnek meg 2-3 részenként. A folytatást várom, érdekel, s hiszem, hogy ennél az évadnak sokkal, de sokkal jobb lehet. Főleg a még több Salvatore-szál miatt.

  • Vámpírnaplók | 4. szezon

    4.23 - Ballagás [Finálé]

    Vetítési időpont: 2015. február 24. 23:05

    Csatorna: Cool TV

    KIÉ LESZ A GYÓGYÍR? - A gimnáziumi ballagás napján Mystic Fallst elözönlik a szellemek, hogy kiegyenlítsék régi sérelmeiket, és beteljesítsék természetfeletti végzetüket. A boszorkányok és a hibridek meg akarják ölni Bonnie-t és Caroline-t, a vámpírvadászok pedig eltökélten vissza akarják szerezni Silas testét, és meg akarják szerezni a gyógyírt. Damon élete veszélybe kerül, amikor összefut Vaughnnal, Matt és Rebekah pedig kénytelen összefogni a lány hajdani szeretője, Alexander ellen.