tvdd

EGY HIHETETLENÜL IZGALMAS FINÁLÉ - Teljesen összetörve egy váratlan tragédia miatt, Damon arra fókuszál, hogy ne essen szét darabjaira, s közben egyre keményebben kényszeríti Bonniet, hogy állítsa meg a Túlvilág pusztulását. Elena a saját kezébe veszi az irányítást, s követeli Luke és Liv segítségét, Liv azonban megtagadja ezt, míg Caroline nem hajlandó személyes motivációkat adni neki. Forbes seriff elszörnyed, mikor Markos erőszakot alkalmaz Tyler/Julian ellen, bizonyítva, hogy egész Mystic Falls az Utazók irányítása alatt van. Az új információk tudatában Forbes serifftől, Damon előáll egy veszélyes tervvel, melynek sikere a másodperc törtrészén múlhat Jeremy és Matt segítségével. Liv egy rögtönzött megjegyzéssel látja el Stefant, a férfi pedig Caroline-tól kap egy meglepő érzelmi vallomást. Ahogy a Túlvilág egyre rosszabb állapotba kerül, Bonnie megragadja az alkalmat, hogy rendezzen egy ügyet egy régi ismerőssel. Végül, Damon terve hatalmas robbanást okoz Mystic Fallsban, melytől mindenki zavarodottá válik, hősiességet, megkönnyebbülést, áldozatot és kétségbeesést hagyva.

ANYA ÉS GYERMEKE VESZÉLYBEN - Mivel a baba megszületése egyre közelebb van, Klaus és Elijah Hayley keresésére vállalkoznak, eközben a lány eltökélt szándéka, hogy biztonságba helyezi még meg nem született gyermekét a boszorkányoktól. Francesca találkozik Oliverrel és Jacksonnal, hogy jelentősen meghatározza a vérfarkasok jövőbeli szerepét New Orleansban. Marcel és vámpírjainak meglepő támadásának utóhatásaként Davina és Cami összefognak, hogy leterítsék Klaust. Végül pedig, egy kétségbeesett lépés végett, hogy megvédje azokat, akik közel állnak hozzá, Klaus egy szívszorító döntést hoz meg.

Péntek hajnalban 11 db fotót kaptunk a fináléból, melyre május 15-ig várnunk kell, s ami az 5.22 – Home (5.22 – Otthon) címet viseli. A képek becsapósak, legalábbis én nem vonnék le egyből következtetéseket ezekből. Az persze érdekes, hogy Markos miért akarja a városon kívül Tylert, s talán Forbes seriffet is megint megszállja egy Utazó. Damon képe Bonnieval pedig nem bizalomgerjesztő, tudva, hogy a lány micsoda.

324

Caroline_ForbesBármilyen infó Stefanről és Caroline-ról? – Mima
Talán van! Vegyétek fel az alufólia kalapotokat és dekódoljátok ezt az üzenetet Caroline Driestól: “Caroline kezd majd kicsit beleesni valakibe, érzelmeket táplálni iránta, amik a felszínre törnek, s ez egy szakadékot fog képezni közte és egy barátja között.” A hatodik évad során pedig Caroline lépéseket fog tenni ebben a bizonyos ügyben.

(Szerk. megjegyz.: Szerintem Stefan iránt érez majd valamit Caroline, ezzel viszont megromlik Elenával való kapcsolata. Ti mit gondoltok?)

may-sweeps-vampire-diariesFINÁLÉ ELŐTTI EPIZÓDOK | Ahogyan az Utazók egyre előrébb haladnak tervükkel, Stefan és Elena egyre jobban fejlesztik ki ‘mi-a-világ-ellen’ mentalitásukat. A kettejük közötti szoros kapcsolatra kell majd támaszkodniuk, hogy átvészeljék a nehéz időket. Eközben Bonnie ‘bátor döntéseket’ hoz a Túlvilágon történő dilemmákkal kapcsolatban. Caroline Dries elárulta, hogy áldozatok mindig lesznek, s Bonnie kapcsolata Jeremyvel csak még bonyolultabbá teszi a dolgokat. A Stefan és Caroline közti kapcsolat is tagadhatatlan, s a készítők azt tervezik, hogy ennél a természetes barátságnál érzelmek lépjenek felszínre, s kettejük közül valamelyiknél már többről fog szólni a dolog, ami szintén mindent megnehezít.

FINÁLÉ MÁJUS 15-ÉN | Az események a fináléban a tetőfokára hágnak majd, hiszen elkezdődik a nagy harc Mystic Falls lakosai és az Utazók között.  A szokásos ‘könnyek, vér és halál’ szöveg mellé annyit elárult Dries, hogy sok újraegyesülésre készüljünk fel, olyan arcokkal, akik feltűntek a sorozatban. (Igen, a sorozat eddigi évadai alatt!) A producer megígérte, hogy ismét Vámpírnaplók-stílusban ér véget a szezon, ilyen típusú mondatokkal hagyva minket magunkra egészen októberig: “Várjunk, ez mi volt? Mondjátok, hogy ez nem történt meg!”

may-sweeps-originalsFINÁLÉ ELŐTTI EPIZÓDOK | Az elkövetkezendő hetekben Caminek szembe kell néznie Kieran halálának szörnyű következményeivel, s ideje is alig lesz gyászolnia nagybátyját, mert fel fog tűnni egy szereplő, akinek célja, hogy betöltse az elhunyt atya által hagyott űrt. Elijah segíteni fog Hayleynek szembeszállni a lány ellenségeivel, de Narducci elárulta, hogy ez lehet, hogy csak messzebre sodorja őket egymástól. A Hayley pocakjában növekvő babát az egész Mikaelson klán védelmezni fogja, hiszen a boszorkányok el akarják pusztítani, s az évad egy izgalmas fordulattal fog véget érni.

FINÁLÉ MÁJUS 13-ÁN | Narducci elkotyogta, hogy a fináléban ‘sokkoló szövetségek’ fognak születni, s  ‘halálos árulásokra’ is számítanunk kell, melyek drámai módon borítják fel a városban az egyensúlyt. Néhány karakter meghal, páran örökre megváltoznak, s az évad végén egy nagy csavar döbbent majd meg mindenkit – egy új szövetség, melyet az írók egy ideje építgetnek, s mely talán segít megfogalmazni, hogy a 2. évad miről fog szólni.

Nemsokára véget ér a The Originals első évada, de azért kaptunk még 2 db új évados fotót: az egyiken Hayley, a másikon pedig Cami vehető szemügyre. (Kattintásra mindkét fotót nagyobb méretben lehet megtekinteni!)

The Originals - New Hayley Cast Promotional Photo1

Úgy látszik tartja a 1.50 milliós nézettséget a The Originals, ugyanis ennyien nézték 1.19 – An Unblinking Death nevű részét. A második évad jön, ahogyan azt már tudjuk egy ideje, de nem lenne gond, ha kicsit feljebb kúszna a nézettség. Talán majd a fináléra.

Nate Buzolic, azaz Kol Mikaelson sorozata, a Supernatural: Bloodlines érkezik idén ősszel, az anyasorozat következő része pedig a backdoor pilotja lesz ennek, mint régen a Vámpírnaplók egyik epizódja a The Originalsnek. Ki fogja nézni a másik Supernaturalt? Itt az említett sorozat 20. epizódjának előzetese.

Megkaptuk ma az 5.19 – Man of Fire azon jelenetét, melyet olvashattunk a rész ismertetőjében is: amikor Damon elmegy Matthez és Jeremyhez, s kiderül, hogy az Utazók kése eltűnt.

Enzo még sokáig lesz látható a The Vampire Diariesban, ugye? Imádom a fickót! – Tina
Akkor a csütörtöki epizód nagyon fog tetszeni, hiszen Enzo-centrikus lesz és megtudjuk az igazságot szerelmével, Maggie-vel kapcsolatban. A férfi pedig veszélybe helyezi Stefan és Elena életét, mely egy epikus összecsapásban fog végződni hármójuk között. A kérdés, hogy Damon hogyan fogja a szituációt kezelni, aminek a kellős közepébe csöppent?

@Ideserveyou: A Damon-rajongók szenvedni fognak majd a sorozat idei fináléjánál?
Vámpírnaplók-fanok, készüljetek fel egy érzelmi hullámvasútra, amint elkezdődik a sorozat fináléja. “Hihetetlenül sok öröm, ünneplés és fájdalom várható az utolsó kettő epizódban.” – árulta el Julie Plec. “Markos mágia-mentessé akarja tenni Mystic Fallst, küszöbön áll a Túlvilág pusztulása, sokak élete veszélybe kerül, Damon pedig felvállalja a hős szerepét.”