tvdd

Mire számíthatok majd a The Vampire Diaries 7. évadában? Mondjatok bármit, elkeseredetten várom… – James
Ausiello: Még több Salvatore anyukára számítsatok, s annak félelmetes bandájára, valamint a már majdnem elfelejtett Enzóra is. Caroline Dries elmondása szerint a férfi Lily és a családja közti harc közepén találja majd magát. “Voltaképp választania kell majd egy oldalt.” – mondta Dries. “Egyrészt úgy érzi, kötődik Lily-hez; ő változtatta át, ő az egyedüli családja. Viszont Damon a barátja, ami egy érdekes dilemmát kreál, bármelyik oldalt is választja, annak lesznek következményei.”

Kaphatunk bármilyen infómorzsát arról, milyen új mitológiával találjuk majd szembe magunkat a The Originals 3. szezonjában? – Klaus
Nos, Klaus – már ha valóban ez a neved -, úgy néz ki, hogy a Mikaelsonok legnagyobb mitológiája ősszel nem máshoz fog kapcsolódni, mint Davina Claire-hez. “A lelkek meg fogják keresni Davinát.” – árulta el Michael Narducci. “Az erejüket mind odaadják Davinának, s kommunikálnak vele, mi a legjobb New Orleans embereinek és boszorkányainak számára. Ő lesz a szószóló, a Mikaelsonok pedig nem a legjobb dolog, ami megfordulhat egy boszorkány életében. Sokan össze tudnak fogni ellenük, s ez a játszma  sokféleképpen alakulhat.”

Feltételezhetjük, hogy amit az évad végén láthattunk, előretekintést vagy sem, az az Eretnekek műve volt?
Igen, ez egy jó feltételezés. Metaforikusan, a kérdés az, hogy ki hol tart az életében Elena Gilbert nélkül? Szó szerint pedig az, hogy mi történt a városban Elena Gilbert távozása óta? Láthattuk az Eretnekeket, hogy megjelentek a világunkban, így én arra tenném a pénzem, hogy ők okozták a galibát.

Az időugrástól folytatódik majd a hetedik évad, vagy ez egy visszatérő momentum lesz, melyet többször is láthatunk a szezon során?
Ez egy előretekintés, amit meg fogunk magyarázni, vissza is térünk rá, valamint magunk mögött hagyjuk. A hetedik évadban több előretekintés lesz, melynek láthatjuk az eseményeit, s a jelenből is tekintünk előre.

Lehet tudni, hogy mennyi időt takar ez az előreugrás?
Hát, nem… mivel még nem kezdtük el írni a részeket.

Évekről vagy hónapokról beszélünk?
Azt a bizonyos előretekintést nem magyarázhatom meg, mert egy csavar kapcsolódik hozzá. De az évadot körülvevő flashforwardok egy pár évet vetítenek majd előre.

Hogy érzed, milyen sztorikkal fogjátok kezdeni a jövő évet?
Remek előérzeteim vannak. Most nem csak az évad első felére vannak terveink, hanem az egészre, egy nagy mitológiával, mely kapcsolódási pontot is jelent a nyolcadik évadhoz. Ez a sorozat gyönyörű, hiszen ott vannak nekünk az erős Salvatore testvérek, az epikus Caroline Forbes, Matt Donovan, Bonnie Bennett, Alaric Saltzman és Enzo… akinek kellene már egy vezetéknév, kezdem észrevenni.

Izgatottak vagyunk az évad kapcsán, a színészek és a színésznők is várják. Kapunk egy kis feszültséget, bizonytalanságot, vámpír drámát, folklórt, rejtélyt, s így nem csak a szerelmi háromszögekre épül az évad. Persze örülnénk, ha Nina még része lenne a sorozatnak, de így más irányba tudjuk vinni, kicsit ‘szabadabbak’ lehetünk, ami az írást illeti.

Elkezdtétek már tervezni a sorozat végét, vagy lehet, hogy kapunk 10. meg 11. évadot is?
Ez még a jövő zenéje. Én mindig is úgy gondoltam, hogy amíg jó sztorikat tudunk elmesélni, addig folytatódhat, hiszen a szereplőket szeretik, s a színészek is szívesen végzik a munkájukat. Ha már nem érezzük frissnek a dolgot, hanem inkább tehernek, akkor nincs értelme folytatni.

Biztosan vannak olyan rajongók, akiknek millió okuk van nem folytatni a sorozatot most, hogy Elena elment, de ez az ő véleményük, az enyém pedig más. Amíg a fejesektől jó visszajelzéseket kapunk, meg vannak elégedve, s a színészek is szívesen csinálják a munkájukat, nem látom okát annak, hogy ne folytassuk.

1

Ma, vagyis május 16-án lett 34 esztendős Joseph Morgan (születési neve Joseph Martin). A színész Londonban született, 11 évig pedig Walesben élt. Számos sorozatban feltűnt, voltak filmes szerepei is, de híres a Vámpírnaplók miatt lett. Jelenleg ennek a spin-off sorozatában, a The Originalsben láthatjuk.

joseph-morgan-the-originals-season-3

A Vámpírnaplók a 6. évadjának fináléjára felerősödött, már ami a számokat illeti. Ugyanis három héten keresztül nőtt a nézettség, még ha nem is olyan sokat. A finálét összesen 1.44 milló ember követte. Folytatása következik idén október elején!

Magyar felirat: The.Vampire.Diaries.S06E22.HDTV-XviD.FUM

THE VAMPIRE DIARIES
Elena búcsúzásának hajnalán egyes karakterek a hetedik évad során majd talpra állnak, míg mások kudarcot vallanak. Lily próbál éket verni a Salvatore fivérek közé, s csak remélni tudjuk, hogy Stefan és Caroline szerelme elég erős ahhoz, hogy mindezt túlélje.

THE ORIGINALS
A harmadik évad során Elijah és Klaus elhidegül egymástól, annak ellenére is, hogy újraegyesültek rég elveszett nővérükkel, Freyával. Hayley még mindig Klaus bosszújától szenved, a várost pedig jelenleg Davina és Marcel uralja. Cami és Vincent pedig egy új rejtély közepén találják magukat, érintve New Orleans legújabb lakosait is – a Mikaelsonok 1000 évvel ezelőtti átváltoztatottjait.

Jó hír, hogy idén ősszel a 2015/16-os idényben a The CW-nél a csütörtök úgy fog kinézni, hogy a Vámpírnaplók vezeti majd fel a The Originalst, ami új napra került. Ez csak jót tehet a nézettségének. És ősztől ezekkel kell számolnunk:

MONDAY
8:00-9:00 PM CRAZY EX-GIRLFRIEND (New Series)
9:00-10:00 PM JANE THE VIRGIN

TUESDAY
8:00-9:00 PM THE FLASH
9:00-10:00 PM IZOMBIE

WEDNESDAY
8:00-9:00 PM ARROW
9:00-10:00 PM SUPERNATURAL

THURSDAY
8:00-9:00 PM THE VAMPIRE DIARIES
9:00-10:00 PM THE ORIGINALS (New Night)

FRIDAY
8:00-9:00 PM REIGN (New Night)
9:00-10:00 PM AMERICA’S NEXT TOP MODEL

the-originalsA The Originals idei évada egy pár hónapos eltéréssel vette fel a fonalat ott, ahol az első letette. Hope megszületett, Klaus átadta húgának a gyermekét. A visszatérő epizódban láthattuk, mennyire megviselte a nagy, gonosz hibridet lányának hiánya, hiszen kezdett becsavarodni a négy fal között. Amit fontos megemlíteni, hogy az előző fináléban visszatért Esther és Finn, új testekben. Aztán a második évad első részének végén fény derült arra is, hogy a Kaleb nevezetű fiú nem új szereplő, hanem Kol gazdateste. Ez a három pedig összefogott a többiek ellen.

Hayley hibriddé válásának örültem, hiszen így a karaktert el lehetett volna vinni egy jobb irányba. Sajnálatos módon nem ez történt. Nem sokáig küszködött azzal, hogy hirtelen félig vámpírrá alakult. Bosszantó módon az embereknek mondott vérfarkasok is rögtön a premier epizódban elhulltak.

Nem szabad elfelejteni, hogy Mikael is visszatért, őt még Davina hozta át a Túlvilágról, mikor az összeomlóban volt. Mikael mindig is a kedvencem volt, Sebastian Roché zseniális. Meg így Klaus megint retteghetett az apjától. A fiatal boszi viszont ugyanúgy elzárta, irányította az ősi vámpírt, ahogyan Marcel tette vele régen.

Az idei évad ismét a családi perpatvarokra fókuszált, szeretik is kiemelni, hogy ez a sorozat a családról szól, az azon belüli viszályokról. Kol, Mikael, Esther, Finn, valamint Freya is előkerült, teljes volt a család. A Finnt alakító színész remekül hozta a szerepét, majd amikor kiűzték belőle, akkor is megállta a helyét Vincenként. Remélem láthatjuk még sokat a harmadik szezonban. Amennyire örültem neki, annyira nem az Esthert életre keltő fiatal, s idősebb nőnek. Se a tinilány, se ez az idősödő boszorkány nem állt jól Esthernek. Egyedül Evans az, aki teljesen megfelel a szerepre. A testcserés dolog miatt éreztem úgy, hogy bár a karakter neve ugyanaz, egy teljesen más valakit láthatunk. Kaleb sem volt igazából annyira menthetetlen, de nála is Buzolic az igazi megformáló. Nem vállaltak szerepet a spin-offban, s mintha ezzel akartak volna minket lekenyerezni. Nem jött be. Rebekah testcseréje meg szörnyű volt. Nem szánnék rá több szót.

Az évad második fele Freyára, az elsőszülött Mikaelsonra épült, akiről konkrétan soha, semmit nem tudtunk. Még a Vámpírnaplókban hintettek el róla annyit, hogy pestisben meghalt. Nem igaz. Esther nővére, Dahlia kérte őt annak árául, hogy Esther teherbe eshessen. Mivel meddő volt. Dahlia azonban mindegyik elsőszülött gyermekért eljön, hogy az erejét elszívhassa tőle. Így érthető volt, hogy Hope-ért is el fog jönni.

Freyában én egy szimpatikus lányt ismertem meg, habár sokáig nem lehetett eldönteni, milyenek a szándékai. Klaus, meglepő módon, folyton bizonytalankodott, s talán Rebekah volt az egyetlen, aki megbízott benne. Lánykötelék, valószínűleg ez. Meg vágyhatott nővérre is, elvégre öt fiútestvére volt. Freya egyébként állandó szereplő lesz a következő évadra, aminek én nagyon örülök.

Előkerült megint a fehér tölgy karó, készült egy egyedi, Klausra ható tőr is, amin elég sokáig munkálkodott Davina és Kol. Utóbbi meghalt, s az utolsó 7-8 részben mindig kaptunk 1-2 jelet, amitől azt hihettük volna, Kol visszatér. Nem, nem így történt. Ehelyett elpazarolták a feltámasztást Estherre, hogy 20 percen belül meg is öljék. De legalább a Dahlia-sztori lezárult. A következő valószínűleg arra épül, hogy hozza vissza Davina és a boszorkány Rebekah őt. Az viszont, hogy a karó elpusztult, meg Dahlia, nem jelent mást, mint: az Eredeti vámpírok elpusztíthatatlanok és Freyának, aki eddig is halhatatlan volt, nem kell száz évet aludni egy, szabadon töltött év után. De gondolom ezt is végiggondolták a készítők. A sok logikai baki mellett.

Az évad alapjában véve nem volt rosszabb, mint az első, sőt… sok epizódnál fogtam a fejem, hogy ez meg az mennyire jó ötlet volt. A családi ellenségek nem hiszem, hogy előkerülnének a jövőben, hiszen Esther, Mikael és Dahlia visszatérése nem valószínű. Ez jelentheti a sorozat másik, jobb irányba való fordulását. Mindig mindent a családra építettek fel.

Ha pontoznom kellene, jóindulattal adnék 7/10-et, de nagyon remélem, hogy a folytatásban kevesebb lesz a vérfarkasos melodráma, s a családi viszályok is. Ha a nézettség viszont továbbra is csökken vagy stagnál, lehetséges, hogy a harmadik évaddal véget is ér a sorozat.

Ránézésre meg sem mondaná az ember, de ma lett Candice Accola 28 éves! A gyönyörű színésznő a Vámpírnaplókbeli szerepéről lett ismert, Caroline Forbes megformálójaként. Candice egyébként énekesnő is, valamint szerepelt filmekben. Boldog születésnapot, Candice Accola!

candice-accola-trevorlive-the-trevor-project-event-in-los-angeles_1

És a héten a The Originals elérkezett a fináléjához, a 2.22 – Ashes to Ashes nevű epizódjával zárta idei szezonját. A részt összesen 1.19 millióan nézték, ami kicsivel több volt, mint a múlt héten. Ellenben az utolsó részt úgy írták meg, mintha le akarták volna az egész sorozatot zárni.

Magyar felirat: The.Originals.S02E22.HDTV.XviD-FUM

A TV Line a mai nap folyamán, a finálé után tudta meg, hogy Riley Voelkel, aki a sorozatban Freya Mikaelsont alakítja, állandó szereplő lesz a 3. évadban! “Freya itt fog maradni és segít felnevelni Hope-ot.” – árulta el Michael Narducci, az egyik executive producer. “Ráadásul megadta Rebekah-nak azt, ami húga szeretett volna. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen szerepet tölt majd be így nővérként, s hogyan játszadozik az öccseivel. Érdekes lesz ez az új családi dinamika.”

20140216-_MG_0492-2-web-630x420

  • Vámpírnaplók | 4. szezon

    4.23 - Ballagás [Finálé]

    Vetítési időpont: 2015. február 24. 23:05

    Csatorna: Cool TV

    KIÉ LESZ A GYÓGYÍR? - A gimnáziumi ballagás napján Mystic Fallst elözönlik a szellemek, hogy kiegyenlítsék régi sérelmeiket, és beteljesítsék természetfeletti végzetüket. A boszorkányok és a hibridek meg akarják ölni Bonnie-t és Caroline-t, a vámpírvadászok pedig eltökélten vissza akarják szerezni Silas testét, és meg akarják szerezni a gyógyírt. Damon élete veszélybe kerül, amikor összefut Vaughnnal, Matt és Rebekah pedig kénytelen összefogni a lány hajdani szeretője, Alexander ellen.