tvdd

Ma megkapta a The Vampire Diaries és a The Originals is az első, hivatalos promóciós fotóját a premier epizódjából! Előbbi október 2-án, azaz egy hónap múlva kezd 6.01 – I’ll Remember nevű részével, míg utóbbi október 6-án a 2.01 – Rebirth névre hallgató epizódjával.

1 2

Bármilyen spoiler, hogy mennyi ideig lesz távol Damon Mystic Fallstól a The Vampire Diariesben? – Jenna
Tekintve, hogy a város még mindig az Utazók varázslata alatt áll, s Mystic Fallsba belépve bármelyik vámpír azonnal meghalna, nem mostanában. Ennek ellenére azonban Damon eléggé gyorsan kommunikál majd valakivel az élők világából. (Nem, nem számoljuk bele a boszorkányos, drogos dolgot.) Ian Somerhalder árult el erről egy-két dolgot. “Nagyszerű jeleneteim voltak Paullal. Ezt körülbelül a múlt héten vettük fel. Határozottan szép dolgokat láthattok majd, s végre nem akarnak majd egymás torkának ugrani.” Ha minden igaz, akkor egy Salvatore-újraegyesülésre számíthatunk majd még az évad elején.

A második évadban mindenki egy teljesen új helyzetben találja magát, a várost pedig az újonnan felerősödött vérfarkasok uralják, ám így is sok veszély leselkedik mindenkire. Bár Klaus és Hayley is megfogadta, hogy lányuk, Hope számára New Orleanst egy biztonságos hellyé teszik, mindketten küzdenek saját, belső démonaik ellen.  Hibridként Hayley megtapasztalja a bénító düh erejét, a depressziót, hogy búcsút kellett mondania lányának, s Klaus – akinek minden eddiginél nagyobb szüksége lesz erejére – rendszeresen legyengülve érzi magát, most, hogy a vérfarkasok a vérének segítségével kovácsolt holdfénygyűrűket használják. Elijah, arra eszmélve, hogy kissé távolabb került problémás családjától, próbálja elpusztítani Francescát, s annak áruló vérfarkasait, de ehhez szüksége van Marcelre és a megújított vámpír közösségre. Annak ellenére, hogy veszélyes változásokon megy át a város, Davina új dolgokat akar tanulni, s olyan életet szeretne, amelyet Klausszal való találkozása előtt élt – de New Orleansban nem a vérfarkasok az egyedüliek, akik megakadályozzák a várost a békességtől, s a nyugalomtól.

A gyerekek mit sem sejtve, Klaus és Elijah szülei visszatértek a halálból.  Mikaelt (Sebastian Roché) Davina irányítja varázslattal, de a férfinak még mindig az a célja, hogy megölje Klaust – még akkor is, ha a lányt bírja rá a gyilkosságra. Máshol, Esther (Alice Evans), aki egy tinédzser boszorkány testét uralja, furcsa érzelmeket táplál gyermekei iránt, s egy visszataszító terven dolgozik, hogy újra eggyé tegye családját – egy olyan tervet, mely nem csak az Eredeti testvérek számára okozna mérhetetlenül nagy fájdalmat, hanem azok szeretteinek is.

Hónapokkal a lesújtó tragédia után, mindenki a szeretteinek elvesztésével küzd saját magában, különböző módon. Egyikük önpusztítóbban, mint a másik. Hogy mi történt Bonnie-val és Damonnel, s hogy meg lehet-e őket menteni, az továbbra is rejtély marad. A banda szeretett szülővárosa, Mystic Falls továbbra is mágia-mentes övezetnek minősül, védve egy rejtélyes, új közösségi figyelő programnak hála. Ha van esély arra, hogy régi életüket élhessék, a bandának tovább kell lépnie a gyászon, s újra egy csapatot alkotniuk. Az évad az elvesztésre, a tagadásra fókuszál, hőseink pedig olyanokkal néznek szembe, mint a halhatatlanság, s feltéve a legfontosabb kérdést – vajon hazatérhetnek majd valaha?

Bármilyen infó a The Vampire Diaries-ről? – Jessica
Valószínűleg láttátok már az első előzetest a hatodik évadról, melyben Stefan mondja Elenának, hogy lépjen tovább. Nos, van egy oka annak, hogy nem szemtől szembe történt ez. Mikor az évad elkezdődik, Stefan még a közelében sem lesz Mystic Fallsnak. Az ifjú Salvatore-nak ugyanis új foglalkozása lesz új ‘otthonában’. Alaricot se felejtsük el, neki is lesz munkája. Úgy látszik, meg kell fizetni rendesen a nemrég felélesztett vámpírokat!

A The Vampire Diaries talán véget ér majd a hatodik évadával, árulta el Ian Somerhalder. “Nagy esély van arra, hogy akár lezárjuk a hatodikkal a történetet.” – mondta a színész.

“Érződik ez az egyfajta finalitás, mindenki kezdi érezni, hogy ez az életünknek egy nagyon fontos szakasza volt. És létrehoztunk egy nagyon király történetmesélést.”

A sorozat hatodik évada október 2-án kezd, s majd a The CW közli a The Vampire Diaries jövőjet. Vajon lesz folytatás? Megérné egy hetedik szezon is? Majd kiderül!

111

Annyira örülnék bármilyen ‘Delena’-spoilernek a The Vampire Diaries-ből! Mire számíthatnak a nézők a hatodik évadban?
Tekintve, hogy Damon ott ragadt a… de nem is ez a lényeg, visszatérte Elenához ugyanis nem lesz egyszerű. Samantha Hayfill nevű kollégám azért elárulta, hogy jövőbeli flashbackek tartogatnak némi izgalmat a shipperek számára. “A rajongóknak nem kell miért aggódniuk. Néhányan azzal fenyegetnek, hogy őrült vagyok, ha a Delena nélkül csinálnánk tovább a sorozatot.” – árulta el Caroline Dries.

Kolt láthattuk a második évad előzetesében. Van bármilyen hír a visszatéréséről?
Láthatjuk majd a jóképű, ősöreg vámpírt a második szezonban, de csak flashbackekben. Ami a jelent illeti, Julie Plec ezt dobta elénk: “Megtudjuk majd, kivel milyen kapcsolatban volt Esther a Túlvilágról.” Bár nem sok az esély arra, de ki tudja, talán Kol volt az, akivel visszatért Esther.

Bár lehetett sejteni, de idén is 22 résszel vár minket a The Vampire Diaries, valamint a spin-off sorozata, a The Originals is. Előbbi október 2-án kezd, a szokásos csütörtöki napon, ugyanabban az idősávban, mint az elmúlt években, viszont kedvenc Eredeti vámpírjaink átkerültek hétfőre, de az idősáv megmaradt.

Az anyasorozat új évadának premierjének címe a 6.01 – I’ll Remember lesz, benne Alaric-kal, hallucinált Damonnel, drogos Elenával, nemtörődöm Stefannel és egyéb finomságokkal.

A melléksorozat pedig a 2.01 – Rebirth epizódjával tér vissza, benne a feltámadt, de pórázon tartott Mikaellel, a bosszúvágytól vezérelt Estherrel, s annak egyik fiával, a hibrid Hayley-vel, valamint a teliholdakkor meggyengülő Klaus-szal. Egy biztos: a sorozat még nagyon messze van a meggyengüléstől!

Kérlek, mondjátok, hogy Hope-ot láthatjuk még a második évadban. – Ash
Sajnálom, Ash, erről semmi konkrét információnk nincs, arról viszont igen, hogy valaki babákra gondol. A producerek nemrég castingolták Ingridet, a terméketlenségben szenvedő fiatal lányt, akit semmi sem állíthat meg, hogy babája legyen – s ha kell, hazudik is a férjének. (Ismerve a város boszorkányait, biztos kap segítséget tőlük.)